Bestill Annonse
Logg inn

Hjelp

FAQ - Frequently Asked Questions - Ofte stilte spørsmål


Vi anbefaler at du bruker de nyeste versjonene av nettleserne Firefox, Internett Explorer og Google Chrome for optimal opplevelse av Annonsetorget. På bakgrunn av at individuelle innstillinger kan det lønne seg å bytte nettleser hvis ting ikke kommer opp som de skal, for eksempel ved valg av datoer etc.

1. Hvor legger jeg inn gratulasjoner?
Gratulasjoner legges ikke inn på Annonsetorget, men i egen tjeneste. Der kan du gratulere alle som har noe å feire, bursdager, dåp, bryllup, jubilanter, farsdager og morsdager, for å nevne noe.

2. Kan alle opprette en bruker?
Å oppretteen bruker er gratis og gjøres ved å trykke på «Bli kunde». Når du legger inn annonse får du muligheten til å logge på eller fylle inn i skjemaet for «Bli Kunde».

3. Jeg prøver å bestille papirannonse for innrykk i avisen, men får ikke valgt dato. Hva kan være feil?
Vi har oppdaget at eldre versjoner av Internett Explorer ikke støtter datoformatet. Løsningen er enkel, enten oppgrader til siste versjon av Internett Explorer eller bytte nettleser til siste versjon av Google Chrome eller Firefox. Det er uansett en god rutine å holde datamaskiner og nettlesere oppdaterte fordi gamle nettlesere utgjør en sikkerhetsrisiko for datamaskinen. Programvareleverenadørene oppdaterer programmene sine jevnlig for å tette sikkerhetshull og) fjerne feil som hackere kan utnytte.

4. Kan jeg bestille innrykk kun til papir?
Ja, i dag kan du velge om du skal rykke inn annonsen på nett, kun papir eller både nett og papir. Du kan når som helst bestille innrykk på papir fra «Mine annonser» på alle annonser som er lagret under fanen «Mine annonser».

5. Jeg logger meg inn på kontoen min, men finner ikke igjen mine gamle annonser?
Når vi gikk over til nytt system har vi dessverre vært nødt til å slette alle gamle annonser som ikke var aktive i overgangsfasen. Grunnen til det er at de gamle annonsene ikke lar seg gjenaktivere i det nye systemet fordi de innholder informasjon som ikke lenger er i bruk i det nye systemet. Vi beklager ulempen dette måtte medføre.

6. Bildet har lagt seg på siden, hvordan får jeg snudd det?
Du må logge deg på din bruker på Annonsetorget. Velg Mine Annonser og trykk på Endre (ikonet) i listen over dine annonser. Da får du opp et valg for endre/rotere bilde.

7. Hvordan få større bilder på annonsen?
Velg annonsen og klikk på det store bildet. Da åpner det seg i et vindu hvor du kan bla deg gjennom de bildene som er lagt på selve annonsen.

8. På det gamle Annonsetorget kunne man bla seg gjennom og lese annonsene etter hvert uten å miste stedet en var sist. Hvordan kan man gjøre det i den nye?
Nå har vi gjort det slik at hvis du leser gjennom listen av siste annonser så åpnes det et vindu over søkeresultat (selv om du har trykket + vis flere og har bladde gjennom flere sider) når du trykker på en annonse. Der kan du sende mail til annonsør, trykke og få større bilder etc. Når du er ferdig med å lese annonsen, trykker du enten på krysset eller rett og slett et sted utenfor annonsen og du er tilbake til resultatlisten og kan fortsette å lese videre gjennom samtlige annonser.

9. Hvordan får jeg åpnet annonsene for å lese?
Det er to metoder som er gjennomført på Annonsetorget. Klikk på bildet til annonsen eller velge overskrift/tekst under bildet. Er du inne på listen over siste annonser, åpnes annonsen i et eget vindu.

10. Hvordan kan jeg starte opp en annonse som er brukt tidligere, men nå er gått ut på dato?
Logg deg inn med brukernavn og passord på Annonsetorgetog velg mine annonser. Du må da velge om det er annonser på Folk (gratulasjoner) eller Annonsetorget. Velg ikonet «aktiver» utenfor den annonsen du vil ha ut på Annonsetorget. Hvis du ønsker å se på annonsen kan du velge «Endre» for å endre tekst og bilder, før du aktiverer den.

11. Hvordan endrer jeg tekst og bilder?
Du kan når som helst endre tekst og bilder også på aktive annonser. Velg Mine annonser etter at du har logget deg inn med brukernavn og passord og eventuelt om det er på Folk (gratulasjoner) eller Annonsetorget. Velg Endre for å endre tekst og bilder. Husk å Oppdater/lagre endringene.

12. Hvordan fjerner jeg en annonse fra nettet?
Velg Mine annonser etter at du har logget deg inn med brukernavn og passord og eventuelt om det er på Folk (gratulasjoner) eller Annonsetorget. I listen utenfor annonsen står det et felt med Status og grønt ikon for Aktiv. Trykk på aktiv- ikonet og status endrer seg til deaktivert. Annonsen er fjernet fra Annonsetorget. Velger du Slett så sletter du annonsen også fra listen over Mine annonser.

13. Jeg har solgt bilen min, men ønsker at annonsen fremdeles skal ligge ute. Hva gjør jeg?
Har du solgt det du annonserte, logger du deg inn med brukernavn og passord og klikker på Nei-ikonet under Solgt i listen utenfor annonsen det gjelder, så legges det på et solgt merke på annonsen.

14. Jeg har lagt ut en annonse og vil sende den til mine venner, hva gjør jeg?
Alle annonsene på Annonsetorget kan deles på sosiale medier. På hver annonse finnes det ikoner for Facebook, Twitter, Instagram osv. Velg ikonet for medium du vil dele på, legg inn nødvendig informasjon i pop-up vinduet og vips er annonsen din delt med alle dine venner.

Ta kontakt